10-daagse trekking in Upper Mustang, de verborgen parel van Nepal


We doorkruisen samen Upper Mustang, de meest noordelijke regio van het koninkrijk Mustang in Nepal aan de Tibetaans-Chinese grens. Het gebied heeft een adembenemende natuurpracht: een desolaat woestijnlandschap met grillig verweerde rotsen en rotsformaties, met op de achtergrond besneeuwde Himalaya-toppen als Annapurna, Dhaulagiri en Nilgiri.

Tijdens deze 10-daagse trekking werken we ook samen aan je persoonlijk leiderschap zodat jij je opnieuw gesterkt voelt om uitdagingen die je op je levensweg tegenkomt aan te gaan.

Een unieke ervaring

De 10-daagse trekking in Upper Mustang is een unieke ervaring: het gebied staat gekend omwille van de prachtige natuur en de zeer rijke en complexe geschiedenis. Maar tijdens deze tocht ga je ook op ontdekkingstocht naar jezelf, je persoonlijk leiderschap en vrije geest. Een ervaren flowcoach begeleidt je bij dit proces van mentale en emotionele bevrijding. Ons doel is om samen te werken naar een verhoging van je energiepeil en persoonlijke kracht. 

Tijdens deze zoektocht hanteert je coach verschillende technieken zoals EFT (Emotional Freedom Techniques), NLP (Neurolinguistisch Programmeren), bioresonantie, hypnose, scriptasmethode, the one methode, bewustwordingsgesprekken, woord- & schrijfanalyse en meditatietechnieken. We werken zowel individueel als in groep en besteden ook aandacht aan het fysieke: onze maaltijden zijn gezond en lokaal geproduceerd en we zorgen samen voor een gematigde lichamelijke belasting met veel oog voor de manier waarop je beweegt.

Over het Upper Mustang gebied in Nepal

Het voormalige Himalaya Koninkrijk van Mustang is een droog en grimmig mooi land dat al zeer lang beschermd is tegen het massatoerisme. 
Ontdekkingsreizigers en trekkers keken altijd weemoedig naar de afgelegen bergdalen van Nepal, die grenzen aan Tibet. Bovendien was het ook lang verboden terrein omdat net die hooggelegen valleien gemakkelijk toegang gaven tot het verboden Tibet.

Pas in oktober 1991 kondigde de Nepalese overheid de opening van deze verboden gebieden aan, zij het onder bepaalde restricties: enkel vergunde groepsreizen zijn mogelijk. Op die manier probeert de overheid het kwetsbare milieu en de culturele integriteit van deze regio te beschermen en veiligheid te bieden voor zowel de wandelaars als de noordgrens van Nepal met China.

Het voorbereidingstraject van de reis

Er is een voorbereidingstraject verbonden aan de reis. Dit omvat 2 persoonlijke gesprekken waarin we analyseren wat je wilt bereiken en welke coaching technieken voor jou van toepassing zijn. De eerste lijnen van de coaching worden ook uitgezet.

Dag 1

Kagbeni naar Chele
5-6 uur, 430m stijgen, 170m afdalen
We starten onze trek in de fenomenale Kali Gandaki kloof. Er zijn twee mogelijke routes, de hoge en de lage route. De route die we kiezen zal afhangen van de stand van de rivier, en het vertrekmoment.
Rivierbeddingroute
In het droge seizoen is het mogelijk om de hele route langs de rivier te volgen, over het zand en grind van de rivierbedding.
Het hoge pad
De hoge route duurt iets langer en brengt een behoorlijke hoeveelheid klimwerk met zich mee, maar we komen wel langs het pittoreske dorpje Tangbe. We eindigen de eerste dag in Chele (Tsele; 3100 m). Dit kleine dorpje heeft verschillende lodges tussen de uitgestrekte velden met tarwe en gerst.

Dag 2

Chele naar Geling
7-8 uur, 1060 m stijgen, 590 m afdelen
We vervolledigen onze weg naar Lo Manthang door woestijnlandschap en klimmen en dalen langs de flanken van de Kali Gandaki kloof. We komen langs de dorpjes Chele La (Dajori La; 3630m) en Samar (3620m), belangrijke trekpleisters voor paardencaravans. Vervolgens klimt onze route verder naar Bhena (3860m), Yamdo (3920m), Yamdo La (4010m) en Shyangomochen (Syangboche; 3800m) waar we kunnen genieten van een lekkere thee. We eindigen de dag in Geling, omringd door gerstevelden.

Dag 3

Geling naar Tsarang
6–7 uur, 890m stijgen, 870m afdalen
Het pad van Geling draait naar het westen en klimt zachtjes door de velden in het midden van de vallei, langs de indrukwekkende chorten (tempel) van Tama Gaon. We trekken verder omhoog naar de pas van Nyi La (4020m) en volgen de aangename afdaling naar Ghemi (3510m). Via een stalen brug over de Tangmar Chru wandelen we verder langs de meest spectaculaire mani-muur, Choya La (3870m) richting Tsarang (Charang; 3575m). Dit is de voormalige hoofdstad en op één na grootste stad in Lo. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het 5-verdiepen hoge dzong (versterkt kasteel), de bijhorende chorten en de 14de eeuwse gompa.

Dag 4

Tsarang naar Lo Manthang
4-5 uur, 450m stijgen, 200m afdalen
Bij het verlaten van Tsarang duiken we onmiddellijk de Tholung valei in richting Lo La (3950 m) waar we een spectaculair uitzicht hebben op de ommuurde stad Lo Manthang. Een korte afdaling leidt ons naar de vlakte van aspiratie (thang mon), waar ons pad een stroom kruist en omhoogklimt naar het plateau van Lo Manthang (3840m). We betreden Lo Manthang via de enige toegangspoort van de stad.

Dag 5 en 6

In Lo Mantang
Met een handvol tempels, het paleis van de Raja en een aantal opmerkelijke bezienswaardigheden in de omgeving, is er genoeg in en rond Lo Manthang om ons bezig te houden. Er zijn vier belangrijke tempels binnen de stadsmuren, die niet vrij toegankelijk zijn. De inwoners vinden het belangrijk om de toegang tot de tempels te controleren waardoor de mogelijke bezoekmomenten beperkt zijn. De tempels die kunnen bezocht worden zijn: Jampa (Champa) Lhakhang die werd gebouwd in 1447-48 onder de inspiratie van Ngorchen Kunga Sangpo, de 15e-eeuwse Thubchen Gompa nabij het centrum van de stad die gebouwd werd door de derde koning van Mustang. De belangrijkste tempel is de Chöde Gompa, dat werd opgericht in 1710 door de Mustang-koning A-ham Tsewang Phuntsok Tsugyen Norbu. Tot slot ligt bij de ingang van de monastieke wijk de Tsechhen Shedrubling Monastic School, dat in 1994 werd opgericht om monniken te trainen uit Lo Manthang, Chosar en Nyanul.

Een wandeling doorheen de smalle steegjes van de stad is ook een echte aanrader. Maar er zijn ook enkele dorpen in de omgeving het bezoeken waard: Tingkhar en Namgyal in het westen en Chosar in het oosten. Deze dorpen zijn gemakkelijk per paard bereikbaar.

Dag 7

Lo Manthang naar Drakmar
5-6½ uur, 710m stijgen, 730m afdalen
Voor de terugweg kan de route variëren en kunnen we twee dorpjes bezoeken die we niet gezien hebben tijdens de tocht naar het noorden. In plaats van het pad naar het zuiden naar Tsarang te volgen, lopen we naar het zuidwesten langs een subtiel pad dat langs de geïrrigeerde velden en het irrigatiekanaal buiten de stad loopt. Het pad naar Lo Gekar is geen belangrijke handelsroute en we vervolledigen onze weg via kleinere herderspaden. We komen voorbij de Chogo La, met 4325 meter, meteen ook het hoogste punt van de tocht. Tot slot doorkruis je ook Lo Gekar en Ghar Gompa.
Alternatieve route: Lo Manthang naar Kagbeni
We kunnen ook kiezen voor de oostelijke winterroute van Lo Manthang naar Dhi, Tange en de dorpen van Tetang. Deze hoge route neemt ons mee langs enkele dramatische ravijnen.

Dag 8

5-6 uur, 645m stijgen, 671m afdalen
Op de route van Drakmar tot Shyangmochen komen we opnieuw langs de pas van Nyi La (4020m), een mani-muur en tempel. Tot slot eindigen we deze dag met een verkwikkende thee in Shyangmochen.

Dag 9

Shyangmochen naar Chhuksang
6-7 uur, 290m stijgen, 1100m afdalen
Op de voorlaatste dag van deze tocht volgen we het opwaartse pad door Yamdo en Bhena naar Samar en dalen we via Chele af naar de Kali Gandaki. We trekken stroomafwaarts naar Chhuksang.

Dag 10

Chhuksang naar Kagbeni
3½-4½ uur, 70m afdalen
We wandelen terug naar Kagbeni of zelfs verder naar Jomsom.

Reisdata

De Flow Trip naar Nepal staat gepland in de augustus 2020. De exacte reisdata worden later gecommuniceerd. 

Kostprijs

De kostprijs van deze Flow Trip bedraag € 5.990. 

Praktisch

Je hebt een reispas en visum nodig voor deze reis.

Activiteitsgraad

Iedereen kan meegaan op voorwaarden van een goede gezondheid. Je volgt wel een voorbereidingstraject van 6 maanden.

Bijkomende informatie over de Flow Trips in Nepal


Infomoment: er wordt een informatie moment over deze Flow Trip
georganiseerd. De datum hiervoor wordt later bekend gemaakt.
Maar laat het ons alvast weten als je geïnteresseerd bent!
Reisdata
Augustus 2020.
De exacte reisdata worden later bekendgemaakt
Praktisch
Je hebt een reispas en visum nodig voor deze reis
Activiteitsgraad
Iedereen kan meegaan op voorwaarde van een goede gezondheid. Je volgt wel een voorbereidingstraject van 6 maanden

Contact


Flow trips


De kracht vinden om vol moed en vertrouwen te gaan voor wat jij zelf wil bereiken? Dat leer je bij ons op vakantie, in een ontspannen sfeer, en onder begeleiding van een ervaren coach!